Werken in de horeca


Als medewerker horeca en catering kun je op bijna alle horecaconcepten op Eindhoven Airport aan de slag. Zo kun je de ene dag werken in de schitterende Bavaria Bar achter de douane en sta je de andere dagen bij La Place of bij de koffiebar. Ook qua werkzaamheden is er meer dan voldoende afwisseling. Je kunt namelijk werken als pizzabakker, salade maker, soep serveerder, ober, barmedewerker, cassière, afwasser, enzovoorts. Moet je ook al deze dingen doen en elke keer ergens anders werken? Nee, zeker niet. Als jij het bij een van de concepten naar je zin hebt en je vindt het werk leuk, dan kunnen we daar natuurlijk rekening mee houden bij de planning.

Nathalie (24 jaar) - Studente psychologie en een parttime baan op Eindhoven Airport

"Het ging allemaal zo snel, binnen één week kon ik al aan de slag. Ik maakte kennis met Annemiek, locatiemanager van JAM op Eindhoven Airport. Nu wist ik ook wie er verantwoordelijk was voor de planning. Dat vond ik fijn! Samen hebben we alles nog een keer goed doorgenomen en ook gekeken naar mijn beschikbaarheid. De weken erna ben ik begonnen met heel afwisselende werkzaamheden: spoelkeuken, koffie, kassa en zaalwerkzaamheden. Dat was oké, maar niet helemaal mijn ding. Toen werd ik in de keuken geplaatst, waar ik pizza’s en pasta’s ging maken. Ik had nog nooit een bijbaan in de keuken gehad, maar ik merkte dat ik koken echt heel leuk vond. Dat heb ik toen ook aangegeven bij Annemiek en sindsdien sta ik alleen nog in de keuken. Super fijn!"

Freek (16 jaar) - VWO student en een bijbaan op Eindhoven Airport

"Het liefst sta ik achter de bar op Airside omdat ik zelf best wel een sociaal persoon ben. Ik houd er van om in contact te staan met de gasten. Als je achter de bar aan het tappen bent voor de gasten knoop je zelf al vrij snel een gesprek aan of doen de gasten dat met jou, dat vind ik erg leuk aan mijn werk. Bovendien komen hier natuurlijk gasten uit allerlei verschillende landen, waardoor ik ook aan mijn talenkennis kan werken. Ik heb best wel een talenknobbel en dus kan ik in het Nederlands, Engels en Duits met de gasten communiceren. Ik leer hier veel van én vind het erg leuk!"

Lisa (18 jaar) - Parttime studente en een fulltime baan op Eindhoven Airport

"Ik hoef nog maar een paar vakken te halen voor mijn diploma, dus ik hoef maar drie dagen naar school. Daarnaast werk ik vijf dagen op Eindhoven Airport. Meestal combineer ik dit, net zoals vandaag. Vanochtend ben ik naar school geweest en vanmiddag ga ik lekker werken. Ik ben nu al een paar maanden werkzaam op Eindhoven Airport en werk altijd bij La Place. Dat vind ik erg leuk, want elke dag doe ik wel iets anders. Van kassa tot eten maken en van bediening tot achter de bar. Zo is geen dag hetzelfde en verveel je je nooit."